HANDCRAFTED HISTORY

Efter Prolog

Leave a comment

I år hade jag turen att hinna anmäla mig till Prolog i tid, mycket tack vare att J som hälsade på oss samma helg som anmälan skulle öppna vägrade gå ut innan han anmält sig- då fick jag också tummen ur och gjorde det!

Prolog är ett alldeles speciellt event med en känsla som är lite svårbestämbar. Det är lite som en blandning av ett lajv och den där sköna känslan efteråt när man käkar pizza med kompisarna. Intensivt, socialt och fullt med möjligheter. Jag käkade lunch med nya trevliga människor, träffade gamla vänner och gick på en sån mängd workshops att schemat menade att det borde vara omöjligt att hinna allt. För att göra saken ännu bättre passade jag på att hälsa på ett par kompisar och myste i deras fina hus.

Så, kort sagt är det ett event som jag måste rekommendera till alla som gillar lajv och att umgås med folk- för det gör man typ hela tiden.

Mina höjdpunkter var att få gå på workshops och lära mig lite nya hantverk; sidenmåleri och lädermönstring. Visserligen har jag gjort saker i mönstrat läder förut, men det är så inspirerande och vilsamt att få lära sig av någon med mer verktyg och erfarenhet än man själv har. Varför behöva uppfinna hjulet igen (och göra alla fel) när man kan få en kurs i ämnet och sedan bara segla vidare? Sidenmåleriet var roligt eftersom tekniken påminde mycket om någon slags oförlåtlig och svår akvarell, kanske skulle man göra sig en bunt flaggor att dra runt med på event? Sedan hann jag smita in på en workshop och prova på ett par olika smockningstekniker som jag inte orkat prova förut.

IMG_1793

Själv höll jag en fullsatt föreläsning på lördagen om dräktskapande till olika lajvvärldar, alltså att utgå från lajvets vision och sin moderna kontext när man skapar en dräkt. Till föreläsningen hade jag med mig en hög templates (tecknade kroppar) som man fick rita dräktidéer på om man ville, det blev så lyckat att jag tänkte ladda upp dem och lägga ut dem här på bloggen. Jag återkommer med dem lite senare i vår så att du också kan ladda hem dem och enkelt rita dräktskisser!

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.