Handcrafted History

Historical and modern handcraft mixed with adventures

Order Your Clothes

This site offers information about ordering outfits, clothes or the like from me. It’s in Swedish, but I do take commisions from around the world. Please contact me by email if you’re interested in ordering an outfit. Soon, I will also put up tutorial booklets in english and swedish, as well as ready-to-ship items. To see my second-hand sale, please check out my facebook page.

img_1372

Vill du beställa medeltida/vikingatida kläder eller en hel dräkt? Då har du kommit rätt!

Är du ute efter färdiga plagg, snygga presenter och historiska accessoarer så titta in på min Etsyshop: https://www.etsy.com/se-en/shop/HandcraftedHistories?ref=hdr_shop_menu eller min Facebooksida: https://www.facebook.com/handcraftedhistory/photos/?tab=album&album_id=1113779398677681

Om du vet vad du vill ha, så släng iväg ett mail till linda.handcraftedhistory @ gmail.com med din idé eller förfrågan.

Läs gärna det här inlägget om vad du kan tänka på innan du gör en dräktbeställning. Här svarar jag på vanliga frågor. När du beställer dräkter/plagg av mig så bjuder jag alltid på en timmes fri konsultation vilket innebär att du får ett kostnadsförslag och alternativa förslag på material/priser om du vill ha det, en enkel skiss samt svar på eventuella frågor och funderingar.

Vill du sedan gå vidare med din beställning tar jag en timpenning för måttagning, skissning (jag jobbar givetvis med flera skisser som underlag tills du känner dig helt nöjd!), inprovning, sömnad osv. Att beställa en dräkt behöver inte bli dyrt; oftast är det materialet som står för en stor del av kostnaden, och sedan bestämmer du om du vill få plaggen levererade helt färdigsydda, eller om du vill fålla dem själv för att spara pengar. Välj till dekorationer såsom band, knappar och broderi eller dekorera din dräkt själv i framtiden- du bestämmer!

IMG_1746

Fasta priser/prisexempel:

För dig som vill beställa enkla plagg efter personliga mått som inte kräver inprovning på plats. Plaggen är enkla grundplagg, och exempel på dekorationer finns längre ner. Plaggen sys i ylle eller linnetyg på maskin, och fållas för hand.

För dig som hellre vill ha ett personligt inprovat mönster erbjuder jag toiler som görs direkt på kroppen.

Om du vill beställa plagg som är figursydda efter din kroppform så behövs oftast en inprovning göras på plats, vilket gör att vi behöver träffas.

Se priserna som exempel och tänk på att kostnader kan tillkomma om du vill ha foder, handsömnad eller om material ska beställas med fraktkostnader.

Inprovad toile (grundmönster) för överkroppen i tyg, som du sedan syr av själv: 600 kr

Inprovad toile inklusive ärmar: 800 kr

Enkla plagg för kvinna:

Vikingakappa/kaftan, kjortel, linnesärk, enkel klänning med två eller fyra kilar (med eller utan ärm) i ylle eller linne:

Hopsömnad: 600 kr

Färdigt plagg: 1000 kr

Helt handsytt: 1800 kr

Fällda sömmar/sidenkantning/pälskantning och liknande dekorationer: ca 200-800 kr

Priserna är utan material. Räkna på 2-2,5 meter tyg för särk och knälång kjortel, 3-3,5 meter tyg för hellånga plagg, 3,5 meter och uppåt för storlek xl och uppåt. Prisexempel med tyg från Korps tunn vadmal (150 kr/m): 1050 kr för ett hopsytt plagg, 1450 för ett färdigt plagg och Medeltidsmodes meltonull (275 kr/m): 1425 kr för ett hopsytt plagg, 1825 för ett färdigt plagg.

IMG_9213

Enkla plagg för man:

Vikingatida kaftan, kappa, medeltida kjortel, linnesärk eller skjorta i ylle eller linne.

Hopsömnad: 550 kr

Färdigt plagg: 900 kr

Helt handsytt: 1500 kr

Fällda sömmar, sidenkantning, pälskantning och liknande: 200-800 kr

Priserna är utan material. Räkna på 2-2,5 meter tyg, 2,5-3,5 meter för storlek xl och uppåt. Prisexempel med tyg från Korps tunn vadmal (150 kr/m): 900 kr för ett hopsytt plagg, 1300 kr för ett färdigt plagg och Medeltidsmodes meltonull (275 kr/m): 1150 kr för ett hopsytt plagg, 1550 kr för ett färdigt plagg.

Andra plagg:

Hättor, struthättor, sköldehamnshättor: 500 kr inklusive material. Med knappar: ca 1000 kr inklusive material

Mössor: 450-550 kr inklusive material och dekorationer.

Väskor i tyg, pilgrimsväskor, bärsäckar, silkespåsar mm: 400-500 kr inklusive material.

Halvcirkelmantel eller kortare kvinnomantel: 500 kr + material (450-900 kr) helt handsydd.

Helcirkelmantel 1000 kr + material (900-1800 kr) helt handsydd.

Behöver du inspiration? Klicka på länkarna i texten ovan för att se bilder på dräkter jag sytt, eller titta på min pinterest för bildinspiration.

Omslag

Sömnadsbeskrivning + mönster för en tyghäst. Mönstret är i A4 men kan kopieras större och mindre för privat bruk. Sömnadsbeskrivningen innehåller en materiallista och tydliga punkter med förklarande bilder till. För den som vill ha tydliga instruktioner eller inte har sytt så mycket förut, kan användas på event, pysselträffar, skolor mm. Instruktioner för att sy den både för hand och på maskin.

Provtryck: 80 kr inklusive frakt. Levereras i plastficka. Skicka din beställning + adress till mailen

Jag tar gärna emot beställningar på dräkter (hör av dig med dina idéer för en offert), eller hjälper dig att själv sy och att lära dig nya saker om medeltida hantverkstekniker och dräktskapande; hör gärna av dig/er om ni vill boka in mig på en föreläsning, kurs eller workshop!

linda.handcraftedhistory @ gmail.com

Spara

5 thoughts on “Order Your Clothes

  1. Hej, är intresserad av huvudduken!

    Like

  2. Hej! Jag är intresserad av jackan, vad är det för storlek på den?

    Like

  3. Är intresserad av den gröna tunikan och bruna byxorna. Finns dom kvar?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s