HANDCRAFTED HISTORY

Dagens medeltida bild

Leave a comment

Förra helgen träffade jag duktiga fotografen Hanna och fick min vinterdräkt fotad. Fint väder, fint ljus och en fotograf som kan sina saker gör att medeltidskläderna får ett helt annat utseende, det blev nästan löjligt snyggt. Kan verkligen rekommendera att bli fotograferad i din medeltidsdräkt, har du lagt ner hundratals hantverkstimmar så känns det ju tråkigt att bara unna dräkten en snabb mobilbild eller två innan du drar ut med den på event.

Linda7F

Underst en linnesärk, och sedan min röda ylleklänning med långa ärmar och snörning. Över den hade jag blå överklänningen med knappar, rosa lösärmar, en hätta, nålbundna vantar och skärpet med en bältespåse. Birgittahätta närmast huvudet, och sedan en slöja som nålas fast i den. På vintern nålar jag också fast hättan i klänningen så det inte blåser in kall luft, och ett par nålar håller också upp lösärmarna. Varmt och skönt! (men nästa projekt blir en större hätta som går att dra över allt när det blåser kallt tror jag)

Hanna har också en snygg hemsida och tar emot uppdrag som fotograf, ni kan kolla in henne på evinaphotography.se

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.