HANDCRAFTED HISTORY

Dagens boktips del 5

1 Comment

Medieval Garments Reconstructed Norse clothing patterns är en bok som jag inte hunnit titta i så mycket än, jag köpte den i höstas för att ha som referensmaterial. Boken tar upp Herjolfnesfynden från Grönland tillsammans med textilt hantverk och läsvänliga tabeller.

För den som vill ha en enkel bok som referens för att kunna sy upp historiska plagg är den verkligen optimal, tydliga fina bilder på alla hantverkstekniker och vävning i upprättstående vävstol, samt diagram som både visar mönsterbitarna från fynden och hur du ritar upp mönstret själv. Det finns till och med förslag på tygutläggning av mönsterbitarna på eget tyg. Mycket lätt att tolka helt enkelt.

Jag skulle nog ta mönstren med en nypa salt och göra mig en egen toille innan jag sydde av dem, man får tänka på att dessa kläder förmodligen var sydda till sina tänkta ägare och alltså kanske måste justeras för att passa din egen kropp, men toiller (testplagg, testmönster) är bra att göra till alla kläder. Så, läs den!

IMG_1422

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

One thought on “Dagens boktips del 5

  1. Bra tips, tack!

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.