HANDCRAFTED HISTORY

Inspirerad av medeltida leksaker

Leave a comment

Som den observante har lagt märke till är jag ju lätt intresserad av medeltida saker. Och tyg. Mycket tyg.

Det leder till att jag allt som oftast har en massa tygbitar och spill över som jag inte vet vad jag ska göra av med. Mycket slängs eller ges bort numera, men någon bit hade jag liggande. På jobbet har några av eleverna gjort figurer/leksaker i form av olika djur, och någonstans där blev jag sugen på att ta reda på vad medeltida barn ses leka med på olika bilder.

Dockor, bollar, pinnar…mycket kändes ändå välbekant (fast nu ser man ju oftast barn med plattor eller smartphones) och trähästar återkom genom hela historien. Lätta och billiga att göra, vackra och roliga att leka med. Hästar verkar ha lockat genom hela historien.

Eftersom jag verkligen inte är någon drottning på trähantverk tänkte jag att jag skulle prova att göra en häst i tyg istället (kolla, där gick tygresterna åt också!) En ledde till flera, uppdateringar i det egenritade mönstret och en sömnadsbeskrivning med förklarande bilder. Tanken är att få ihop allt till ett snyggt häfte så att alla andra som vill också kan få sy hästar.

Men hästarna blev lite för vanliga så jag provade att göra en enhörning också…

IMG_1530

Dagens lärdom: inte så mycket man nästa gång…

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.