HANDCRAFTED HISTORY

Medeltidsveckan i Visby 2019

Leave a comment

(This will be in Swedish, since I am mostly talking about workshops held in swedish during the Medieval Week)

Vill tipsa om årets kurser under Medeltidsveckan, eftersom jag är superpeppad på Visby och längtar efter en till vecka med massor av härliga människor, medeltid och nya upplevelser!

Jag har mina favoritkurser på Kapitelhusgården som vanligt (boka i förtid- de brukar vara fulla!) med mönsterkonstruktion av tajt sittande plagg (tisdag morgon), ärmar (onsdag morgon) och grundkursen i brickbandsvävning (fredag morgon). Kurser jag älskar att hålla, och som är fulla med kunskap, inspiration och nya vänner!

Nytt för i år är att jag också hänger på marknaden med tältet och har ett litet försäljningsbord i Craft Hives hörna av marknaden. Förutom bra hantverksmaterial och lite smycken kan ni titta in med hantverksfrågor om ni behöver tips i sömnaden, och på måndag + torsdag eftermiddag har jag en inspirationskurs i brickbandsvävning- perfekt för dig som provat eller gått grundkursen men vill komma vidare med vävningen och få ny inspiration.

(Just nu förbereder jag kursen genom att provväva lite band med individuellt vridna brickor, bläddra i ny fantastisk litteratur och packa silkestråd. Jag tänker mig en kurs med kantvävning, svårare mönster, olika tekniker och givetvis ett eget projekt efter deltagarnas intresse)

Visste ni förresten att den hemliga butiken har en egen webbsida nu med kalendarium? Sök på nätet så hittar ni den, och ps- den är jobbvänlig.

Ska du till Medeltidsveckan i Visby? Jag blir superglad av att få träffa bloggläsare, så kom gärna förbi mig och säg hej!

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from HANDCRAFTED HISTORY

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading