HANDCRAFTED HISTORY

Efterlysning; har du sett en trossfrau?

Leave a comment

Jag vet att ni är många som läser här dagligen, men som kanske inte kommenterar eller ger er till känna så ofta. Men nu behöver jag er hjälp!

Jag har fastnat lite på mina efterforskningar kring trossfrun och landsknechtens kläder och skulle vilja ha bra lästips (helst inte tyska eller gammal tyska) som handlar om dessa, eller om dräkt överlag under första 30 åren av 1500talet i Tyskland och norra Europa. Hittills har jag, med några undantag, mest hittat allmänna eller efterkonstruerade källor (tex sömnadsbeskrivningar på strumpor eller historiska översikter) men skulle vilja ha bilder eller text direkt från min favoritperiod just nu.

Dagens lästips blir en uppdatering på “trossfrauns bästa tips” som ni hittar lite längre ned, där jag lagt till en passage om användandet av underkjol och underklänningar. Så till er som tyckte att det gick åt mycket tyg och var varmt med en klänning; välkommen tillbaka till sömnaden- dags att prova göra ett till lager!

10393891_10152551106213523_8469128820597500475_n

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.