HANDCRAFTED HISTORY

Dagens boktips del 4

Leave a comment

Om Medieval Tailor´s Assistant är bibeln så är Textiles and Clothing 1150-1450 som ett stort uppslagsverk. Den är skriven av Elisabeth Crowfoot, Frances Pritchard och Kay Staniland och behandlar fyndmaterial från utgrävningar i London. Boken är fullproppad med bilder på fynd och noggranna förteckningar kring Allt du vill veta om fibrer, material, tyger, tekniker och Hur man producerade kläder.

Massor av tydliga bilder och foton beskriver olika sömnadstekniker, snitt, skärningar, tygmönster och konstruktioner av olika plagg som hittats. Det här är boken du vill ha när du börjar fundera på “men hur gjorde man en knapp/knapphål/sådan här söm egentligen” men den är inget du slöbläddrar i för att titta på någon fin bild. Textiles and Clothing är rätt tung att läsa igenom i sin helhet, men fantastisk bra att “slå upp” något i eller använda som underlag för att fördjupa ditt historiska skapande. I princip kan du slå upp en sida om snören, titta på några fynd och sedan få en kort beskrivning av hur man gör dem själv. Mycket bra och behändigt!

IMG_1417

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.