HANDCRAFTED HISTORY

Dagens boktips del 3

Leave a comment

The Bayeux Tapestry av Lucien Musset är en sån där bok du verkligen kan dreggla över. Den innehåller massor av fina bilder, är lättläst och tydligt indelad och en riktig guldgruva att använda som referens för den som vill skapa dräkter från sen vikingatid och fram till tidig medeltid.

Bayeuxtapeten (bonaden) syddes och broderades av samtida personer, om än en tid efter slaget vid Hastings (1066 England) och innehåller massor av detaljer på olika slags kläder, färger och rustningar. Dessutom är den snygg. Minus för att den inte behandlar dräkt, men bra som inspiration och referenskälla när du letar efter en utgångspunkt för dräkter kring 1000talet.

IMG_1419

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.