HANDCRAFTED HISTORY

Dagens boktips del 1

Leave a comment

Jag älskar bra böcker om medeltida dräkter! Tyvärr är det inget som växer på träd direkt, men det finns en del godingar därute. Kan man dessutom tänka sig att bläddra i olika historiska böcker med dräktkopplingar finns det ännu en bunt som är väl värda pengarna. Jag tänkte ge er mina bästa tips på fina böcker =)

Först ut… “bibeln”!

Medieval tailor´s assistant av Sarah Thursfield är en väldigt bra grundbok för den som har lite syvana (kan få ihop två tygbitar) och vill ha hjälp med att konstruera mönster och egna toiller, få en inblick i några medeltida sömnadstekniker, material och lyckas med att göra egna plagg. Det är en bra grund att ha hemma och värd att köpa för alla som vill få en bra bas i medeltida dräktskapande och hur man ska gå tillväga. Minus för att den bara finns på engelska och att beskrivningen på hur man gör en toille inte är jättetydlig.

Inte första köptipset för dig som viking då den inriktar sig på medeltiden. Det finns dock en hel del bra beskrivningar på olika sömnadstekniker och enkla modeller som kan vara användbara.

IMG_1421

 

 

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.