HANDCRAFTED HISTORY

Pilgrimsfärd

Leave a comment

27 februari 2014

2013-07-18 14.55.14

Långt långt bort (typ Kramfors) finns det en fantastisk medeltida kyrka som är en av de finaste kyrkorna jag någonsin sett. Den är lite sned, kärleksfullt lagad och med vådligt lutande trappor. Den råkar också vara helt täckt med fina medeltida målningar som avbildar helgon, kläder och kristna miljöer- och en krokodil! Den här krokodilen brukar jag vilja hälsa på varje sommar, och i somras kombinerade jag besöket hos krokodilen med en föreläsning om medeltida kläder vid kyrkans café. Förutom att kyrkan har ett café och en egen krokodil jobbar också världens mysigaste guide där, nämligen min kompis Anders som på somrarna, iförd medeltida kläder, går runt och är typ, medeltida, i kyrkan hela dagarna. Ibland tänker jag att det måste vara det bästa jobbet i världen. Speciellt om det är fint väder…

2013-07-18 14.51.16

Om du inte redan anat det tycker jag alltså att du i sommar ska skriva upp ett besök i Ytterlännäs gamla kyrka, och beskåda alla fina målningar som inspiration till din egen dräkt, och för att få lite medeltida känsla.

När vi besökte kyrkan i somras var jag moderiktigt (ja, beroende på när man menar) klädd i röd cotehardie/klänning med rosa lösärmar och en lila hätta med knäppning fram. Jag brukar ha en stor enkel vit linneduk som jag knyter i nacken och sedan ordnar efter dagens önskemål. Ett förkläde gör varje dräkt mer komplett, likaså den lilla handvävda pungen och bältet.

 2013-07-18 21.34.20

 

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.