HANDCRAFTED HISTORY

Små handvävda påsar

2 Comments

25 oktober 2011:

Hösten 2010 satte jag upp en väv när jag läste vävning på universitetet. Slutresultatet blev en sjal till min vikingatida dräkt, men det blev en del spill, och en testbit över. Testbiten var av lite varierande kvalité eftersom det var mitt första projekt på en fullstor vävstol, men jag blev tillräckligt nöjd med den för att känna att den inte bara kunde ligga i en låda och damma, så jag klippte ut småbitar och sydde lite olika påsar.

Påsarna är fodrade med linne och handsydda med vaxad lintråd, och för att hålla ihop dem tvinnade jag en liten snodd av samma ullgarn som jag vävde med. Jag blev nöjd med dem, speciellt eftersom jag sydde flera stycken och kom på fler och fler smarta lösningar för konstruktion och sömnad efter varje variant, jag tycker de ser välgjorda och lite glada ut, och min favorit (som jag behöll) fick också några tofsar. Det är lite typiskt mig, att aldrig bara kunna göra en av något, jag måste liksom prova och se vad som händer om jag gör lite annorlunda… De andra är numera sålda (som tur är, vem behöver så många påsar?), men jag har en liten bit väv kvar, kanske skulle man våga sig på ett till projekt?


Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

2 thoughts on “Små handvävda påsar

  1. Det där tyget blev verkligen fantastiskt vackert!

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.