HANDCRAFTED HISTORY

Lästips; 1400talsdräkt för kvinnan

2 Comments

Because the book is in Swedish; so will this blogpost be. It is about a new book about the late 15th century clothing for women.

Kommer ni ihåg att jag skrev om mansdräktsboken förut? Nu har även kvinnoboken kommit ut, och jag ville förstås bläddra i den också!

Boken påminner mycket om mansdräkten med samma lättöverskådliga layout, enkel och tydlig text, och stycken som efter en snabb genomgång ger dig koll på dräkten. Det är den typen av bok jag skulle börja med att skaffa om jag ville göra 1400tal, eller ge till en nybörjare som vet *ingenting* men gärna vill vara med. Det sena 1400talet är en komplex period med många samexisterande stilar och plagg, men jag tycker ändå att det känns som att den ger en överblick över det tyska modet, även om det inte finns plats för så många sömnadstekniska detaljer som jag skulle vilja- det är ju trots allt mitt intresse =)

Boken innehåller, förutom referenslistor, också massor av bilder från perioden. Bredvid varje avsnitt om plagg/material osv hittar du alltså både historiska referenser, bilder, skisser och materialförslag från ett modernt perspektiv. Dessutom finns ett uppslag om hur du får till 1400talslooken med en “turbanslöja”, jag förutspår att det här kommer vara nya innestilen till sommaren…

 

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

2 thoughts on “Lästips; 1400talsdräkt för kvinnan

  1. Var hittar man dessa böcker?

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.