HANDCRAFTED HISTORY

Sy om och anpassa bhar

Leave a comment

Ja, det här är ju ett helt modernt inlägg om sömnad som du kanske förstår.

Efter ett år där jag börjat jogga, styrketränat i perioder, varvat med massor av trädgårdsarbete och sen legat på soffan i perioder så har kroppen förändrats, muskler och fett har omfördelats lite och jag har suckat irriterat över att dyra moderna plagg inte sitter som de ska längre. Både jeans och bhar har misstänkt bytt form men ägaren tycker inte att det är roligt att köpa nytt.

Tur att det är så himla lätt att sy om en bh lite! Vid en närmare titt så är de flesta av mina bhar ihopsydda med en vanlig sicksack eller en tätare sicksacksöm, och alla band är antingen lagda ovanpå/under kupans tyg och fastsydda, eller instoppade mellan yttertyg och fodertyg.

Ett par varv med sprättaren och en enkel symaskinsöm är allt som behövs. Jag sprättade upp banden som låg för långt ut över bröstkorgen och flyttade in dem lite. Kupan ligger bättre, och banden kommer lite högre upp på axeln och får ett bättre läge. Givetvis syns det vid en närmare titt att bhn är omsydd, men med dekorationen fastsydd igen märkts det knappt. (Jag sydde fast min för hand.)

WP_20160108_11_18_15_Pro

Om bhn har blivit för vid eller uttänjd runt om (vilket den gärna blir efter ett tag), så kan du lika enkelt sprätta upp stängningen bak och flytta in den lite. En tät sicksacksöm som du fäster i början och slut (sy fram och tillbaka) fungerar utmärkt och gör att du kan använda vilken symaskin som helst.

Fina dyra bhn och jag är nu vänner igen och jag slipper lägga pengar på en ny. Pengar som kan användas till tyg istället…

 

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from HANDCRAFTED HISTORY

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading