HANDCRAFTED HISTORY

Kalligrafi och AoAs

Leave a comment

Kalligrafi är ett trevligt hantverk som jag fördjupade mig i för flera år sedan under ett par poäng i min utbildning. Kortfattat går det ut på att du lär dig eller utvecklar en vacker handstil som du sedan skriver med, och inom historiskt hantverk illumineras scrollor, skrifter och vackra pappersark med text och bilder eller annan dekoration, för att sedan ges bort som utmärkelser. Givetvis kan man ha det till lite allt möjligt, inbjudningskort, skyltar, brev…

Jag lärde mig i alla fall att skriva ett par alfabet (typsnitt) riktigt hyfsat och hade en tanke om att man kunna göra en massa roliga och fina saker. Såhär flera år senare inser jag att det blev ju faktiskt ingenting med det, mestadels för att det tog sådan tid att hålla uppe kunskaperna och tekniken. Häromdagen rensade jag i mitt syrum och hittade lite gammalt material, så kanske skulle man prova på det igen någon gång framöver?

Å andra sidan kanske man inte behöver hålla på med allt, det brukar bli så lite gjort då…

L-M är en person i min förening som däremot kan det här med kalligrafi och hon är också skaparen bakom min vackra AoA-utmärkelse som jag fick under Visby ett år.

12650_10151791754826187_1155369579_n

En AoA är en utmärkelse inom SCA-världen och betyder fritt översatt att du har varit aktiv och bidragit till föreningen på något vis, och kan titulera dig fru/herr samt registrera en egen vapensköld om du vill. SCA är en medeltida förening som finns över hela världen och det kan du enklast läsa mer om här, om du är intresserad av ett lättsamt och trevligt medeltida återskapande.

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.