HANDCRAFTED HISTORY

Stryk tyget innan du syr

Leave a comment

…tjatar jag på alla som sitter och hantverkar hemma hos mig. Att stryka är ju ungefär det tråkigaste som finns tycker jag, möjligtvis jämte att sicksacka linnetyg. Men genom att stryka tyget innan bitarna klipps ut får man ett bättre och snyggare plagg, samtidigt som det blir betydligt enklare att arbeta. Linnetyget behöver inte vara helt perfekt, stryk ut de värsta skrynklorna och vecken med värme och sprayat vatten!

Nu har en period med linneunderkläder avslutats här hemma, då jag gjort nya särkar och knektskjortor inför sommaren. Många meter vitt linnetyg gick åt, och mer kommer det bli då jag också använder det till foder i några lajvplagg. För att orka stryka gör jag det helst i sällskap med pod, ljudbok eller gott sällskap.

IMG_1790

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.