HANDCRAFTED HISTORY

Mycket svett men ingen potatis

Leave a comment

Ja, lite så känns det just nu. Jag arbetar med dräkterna till Krigshjärtalajvet och hade tänkt fota en massa och klappa mig själv på axeln när plaggen väl blev klara. Men jag är inte riktigt där än, lajvet närmar sig och ja… mycket svett men ingen potatis. Som tur är har jag en hel hög med plagg som är påbörjade eller nästan klara, och att få sy landsknektskläder är ju rätt roligt!

Så titta in här lite senare i vår så ska jag ta kort på kläderna in action =)

Det jag ska sy är dels min egen dräkt, men också Hs. Här kommer en lista på alla delar:

H

 • två skjortor
 • byxor
 • wam (korta jackan)
 • codpiece
 • coif/mössa under hatten
 • hatt
 • brokor

Till mig

 • två skjortor
 • waffenrock (överrock)
 • byxor
 • hatt
 • coif
 • cod/cuntpiece (kan tolkas efter behag)
 • vapenjacka
 • stoppad coif
 • väska

Jag har ju trots allt över en månad på mig. Det borde väl gå bra!

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.