Handcrafted History

Historical and modern handcraft mixed with adventures

Julmarknad och vinterkyla

Leave a comment

I helgen kom K och R på besök och vi hann spela brädspel, hantverka och hänga på den mysiga julmarknaden med föreningen. Tog med kameran och lyckades ta några bilder innan solen gick ner. Föreningen hade ett bord där vi spred våran medeltida glädje (delade ut broschyrer och var snygga) och eldade glögg för att inte frysa. Resesällskapet hade mansdräkter allihopa och såg både glada och varma ut faktiskt.

IMG_1454

I några tidigare inlägg har jag skrivit om hur man kan klä sig och hålla sig varm under vinterevent, och eftersom jag är ett sådant proffs med en stor medeltida garderob klädde jag ju på mig rejält, drog ut några timmar i vinterkylan… och frös ändå. Varför då kan man ju undra? Ja, alla världens yllekläder hjälper ju inte om det blåser genom vantarna, marken kyler underifrån eftersom man inte tar med något varmt ris att stå på, och en enda mugg med glögg räcker inte alls i över tre timmar.

Helgens lärdom blev alltså att mest ylle inte alltid är bäst. Inte om man glömmer att packa matsäck och varm choklad… Fast det vore ju mysigt att prova sy en riktigt varm vinterkappa, eller överklänning. Med pälsfoder eller två lager ylle kanske? Mmm…

IMG_1477

Jag är inte alls frysen, jag lovar! Allt är så himla bra!

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s