HANDCRAFTED HISTORY

Snyggare ju äldre man blir/ hantverksmässig utveckling

Leave a comment

När jag var 15 ungefär kom jag på att jag ville åka på lajv för första gången, och sydde mina första medeltida-ish kläder. Några år senare arrangerade jag själv en del lajv tillsammans med kompisar, och sydde givetvis kläder både till mig själv och vänner som behövde.

Jag kan väl inte ärligt säga att jag var så bra på att sy då, men för att vara självlärd och grön så fick jag ändå ihop en hel del kläder. På den tiden kostade yllet 90 spänn/metern på Ohlssons tyger eller Sumpan och högpunkten var att få åka till Stockholm typ en gång/vartannat år och shoppa lite tyg och en liten bit band som man sparat ihop till.

Vikingatid höll jag också på med, bland annat arrangerade vi vikingalajv och då behövde man ju vikingatida kläder. Det här var alltså över 10 år sedan och när jag rensade datorn i morse hittade jag faktiskt en bild från den här tiden, på mig själv iförd någon slags (?) vikingainspirerad dräkt som jag själv hade snott ihop.

Godens Hustru

Tjusig linnesärk hade jag (hellång förstås) och över det någon slags hängselklänning som var öppen i sidorna och stängdes med någon slags spänne på axeln, kommer jag ihåg. Huvudduk hade jag också, för att det hade ju riktiga kvinnor. Hur jag undgick att frysa rumpan av mig vet jag inte riktig, kanske var man inte så känslig då?

Såhär ca 10 år senare (och rätt mycket visare) är det ju roligt att kunna jämföra bilder för att se om man lärt sig nått…

071

Om man får tro utvecklingen så är ju prognosen för de kommande 10 åren mycket goda. Jag kommer ju vara dösnygg lagom till jag fyller 40!

Dräkten består av: vadlång linnesärk, mellanklänning i diamantkypertvävd ull, hängselklänning efter Hedebyfyndet i ull med brickband, dubbla huvuddukar, spännbucklor med pärlor och smycken efter vikingatida fynd.

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.