HANDCRAFTED HISTORY

Tillbehör till dräkten

Leave a comment

Till varje vikingatida kvinnodräkt finns det två tillbehör som jag känner verkligen gör dräkten. Det första är ett par fina spännbucklor, det andra är en skäggig man i vikingakläder. Kan hända är det viktigare med alternativ nummer två; skägg känns väldigt vikingatida, men det finns inte belägg på att spännbucklor använts över hela vikingatiden varken geografiskt eller tidsmässigt. Så; 1. skägg 2. spännbucklor. Har du inte eget skägg, låna någon annan med skägg!

 

tillbehor

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.