HANDCRAFTED HISTORY

Kurs i Brickbandsvävning

Leave a comment

Ja, på Ohägnan (Umas medeltidsdagar) höll jag en liten kurs i brickbandsvävning för nybörjare, och den lockade till sig ett litet gäng glada nybörjarvävare. Just brickbandsvävningen är en av de kurser jag är mest nöjd över, efter att ha kört den ett antal gånger blir jag bättre och bättre på att förklara, och det är alltid så fantastiskt roligt att se när deltagarna knäcker koden för vävning och bara kör på!

Den här kursens största utmaning var ljuset; vi satt inomhus pga regn och det blev lite mörkt. Men vi lyckades hitta rätt färger och trassla ut Ks garn-trassel-problem (ett tips, skaka inte brickorna om du känner att du har oflyt) och alla fick väva snygga band =)

Trots det dåliga ljuset hann jag fota litegrann, vi började med att gå igenom teknik och rita egna mönster till de tänkta banden. Sedan fick deltagarna egna brickor att märka ut, och fortsatte med att välja garner och varpa upp trådar. Att trä brickorna utan att det blir alltför mycket trassel är klurigt, men med lite tålamod kunde alla sätta sig och väva efter en stund! Vi hann också prova på lite olika mönstervariationer, lite problemlösning och hur man nystade upp saker som inte gått som man tänkt sig…

IMG_2230 IMG_2231 IMG_2233

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.