HANDCRAFTED HISTORY

Töntig men glad

Leave a comment

Jag umgås inte bara med medeltidsmänniskor och lajvare, även om vissa tänker att det är så. Samma människor föreställer sig också (tänker jag mig iaf) att det enda jag gör är att skjuta pilbåge, sy lajvkläder och samla på konstiga förr-i-tiden-bilder. Jag har faktiskt flera helt normala (?) kompisar också, som gillar vanliga saker såsom nyhetsmorgon, latte på café och tvkväll i soffan. Gillar helt vanliga saker, det gör jag också. Men ibland känner jag att jo, lite töntig är jag kanske ändå.

När man ska ha temafest till exempel, så räcker det inte med säg, “medeltid”. Speciellt inte om man samtidigt råkar befinna sig på medeltidsevent. Nej, då måste man ta i med något ännu mer; såsom vår nya tradition i kompisgänget att under MTV på Visby hålla i Cross Period Dressing Party. Alltså inte crossdressing (könskodade kläder) utan kläder som ska missmatcha så mycket som möjligt ur ett kronologiskt historiskt perspektiv. Här kommer kanske första insikten på vilken nivå nörderiet ligger på…

Glada och fulla med goda idéer blev årets CrossPeriodfest riktigt lyckad- alla kompisar, både nya som gamla, gjorde också sitt bästa för att se extra töntiga (snygga) ut.

visby14 1 visby14 2 visby14 3

 

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.