HANDCRAFTED HISTORY

Dags för Hägnan

Leave a comment

Äntligen, äntligen är det dags för medeltidsdagarna på Hägnan, mitt favoritevent under året! Hittade en gammal packlista från föregående års Visby och Hägnan-semestrar, så packningen lär gå både fort och smidigt…

Ofta när jag åker på event söderut och träffar på andra människor och andra medeltidsdagar/medeltidsevent får jag frågan vad som är så speciellt med Hägnan. I början förstod jag inte frågan, vadå speciellt? Det är ju ett medeltidsevent, klart det är speciellt! Nu efter att ha tagit mig runt på några andra event börjar jag äntligen förstå frågan, för det är något väldigt speciellt med Hägnan.

Ljuset är speciellt, när man kan sitta upp hela natten och dricka (eh, saft?) och det aldrig blir mörkt. Stämningen är speciell, lite förväntansfull och magisk, och härligt avslappnad på samma gång. Människorna är speciella, det finns någon slags alla med alla- istället för små isolerade läger som inte umgås. På Hägnan träffar du nya vänner och får sitta med dina gamla och trivas. Och området är speciellt, med alla gamla byggnader, djur (hata tuppen) och förstås mina personliga minnen av området då jag växt upp där. Vi brukar skämtsamt säga att Hägnan är ett Visby i byvariant; mindre, mysigare, mer familjärt. Jag önskar att det alltid ska förbi så!

Nu är det dags att tvätta, packa medeltidsprylar och klippa ut nya sömnadsprojekt, som ansvarig för hantverksgruppen är det ju bra om man har något att själv hantverka på…

Det här brukar jag ta med till event med banketter/matserveringar: en liten korg med allt packat, färdigt för att sätta sig att äta. Det som saknas här är så klart en flaska mjöd, och något gott att bjuda alla (gamla som nya) vänner på. Varför man behöver 3 muggar, det förstår man först när man går med i bryggargillet…

001

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.