HANDCRAFTED HISTORY

Bågskytte

Leave a comment

I våras var jag och H på Vävgille med Gyllengran. Första gången jag hörde talas om det blev jag sjukt entusiastisk och tänkte “wow, vilken bra förening vi hittat som har ett helt event för bara vävning!” H såg mindre intresserad ut…

Det visade sig dock att Väv inte alls betyder “sitt vid en vävstol i solskenet och väv fina tyger samtidigt som du dricker te” utan stod för Våld Är Vackert och alltså är ett gille för bågskytte, fäktning, fighting och andra våldsbenägna medeltida aktiviteter. Te var det inte heller så mycket med. Men vad gör väl det! Det här året bjöd på en hel helg med soligt väder, bra bågskytte och gott mjöd, för att inte tala om en rolig bankett fylld med god mat (knytisbanketter är de bästa).

Min bågskytteutrustning lämnar dock en del övrigt att önska… Bågen är riktigt bra, pilarna förjordat kassa (hur tänkte jag när jag lämnade de bra tavelskyttepilarna hemma och tog med slaskpilarna till tävlingen?) handskarna kommer från lajvdräkten och klänningen fick jag haka upp i bältet när vi letade förlupna pilar i snåren. Men det funkar ju, det gör det.

017

Nästa år ska jag dock se till att klå H i bågskyttetävlingen, vi vet ju båda att jag är den bäste skytten, men han tjuvtränade kvällen innan medan jag satt och drack mjöd, och vann sedan med ett par poäng över mig. Fusk, det är vad det är!

Funderar på att sy en mansdräkt, eller i alla fall en något mer praktisk, till bågskyttet. Behövs det? Nja… MEN jag skulle få göra en helt ny snygg dräkt!

016

Träning ger res… mer tur under tävlingar?

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.