Handcrafted History

Historical and modern handcraft mixed with adventures

Functional Wear

Här hittar du högkvalitativa funktionsplagg; längst ner hittar du info för att beställa!

Produkterna sys hemma i min verkstad av svenskproducerad och ekologiskt märkt ulltrikå (IVN). Ett tyg som ventilerar, håller värme och absorberar fukt. Ulltrikån stretchar, kliar inte, är smutsavvisande och bekväm att bära mot kroppen. Plaggen är utformade för en aktiv fritid med höga krav på värme, funktion, passform och hållbarhet, och modellerna har testats under flera säsonger inom friluftsliv av olika slag; skidåkning, ridning, cykling och vandring.

Tubsjalen är lång nog för att bäras som halsduk, dubbelvikt mössa eller sjal med skydd för nacken. Tyget är tunt, stretchigt och följsamt. Multiplagg med flera funktioner!

Mössan är utprovad för att ha under hjälmar, och kan antingen dras ned över panna och kinder vid blåsigt väder eller bäras dubbelvikt för extra värme. Men den fungerar lika bra när du vill ha en tunn skön mössa till vardags!

Halskragen fungerar som en snötät halsduk, men värmer också nackkotor, rygg och axlar, perfekt för dig med stela axlar eller nackproblem. Kragen är sydd för att ligga slätt mot kroppen, är enkel att bära med plagg över och superskön att använda när du rider under snötyngda grenar.

Storlekar krage: finns i Barn, S-M, L-XL. Välj din vanliga storlek på kläder, S-M passar från XS för dam till M för herr. L-XL passar dig med lite mer muskler över nacke och skuldror, upp till XXL herr. “Barn” passar mellanstora barn och små ungdomar, för tonåringar rekommenderar jag S-M.

Pannband; kommer snart

Beställa?

Skicka ett mail till linda.handcraftedhistory@gmail.com med ditt namn, adress och vilka plagg du vill ha, så kommer en bekräftelse och en summa för inbetalning. Betalning i förskott via företagswish (123 668 23 55 Linda Öhman) eller bank, jag postar inom tre dagar efter betalning. Det går också bra att kontakta mig på FB!

2018 Säsongsfärger; svart, djuprött, mörklila och petroleumblått. Produktmängden är begränsad, så färg/storlek kan sälja slut. Skicka därför inte betalning förrän du fått en bekräftelse.

färgschema

Priser:

  • Krage: 270 kr
  • Tubsjal: 270 kr
  • Mössa: 230 kr
  • Enhetsfrakt: 30 kr för 1-4 plagg.

funktionsplagg3