HANDCRAFTED HISTORY

Vackra medeltidsmännikor

Leave a comment

Har ni också tänkt på hur vackra människor blir i sina medeltidskläder?

Ja, nu menar jag ju inte att folk inte kan vara snygga till vardags och så, men det är ju något alldeles speciellt som händer när ens vänner drar på sig ett par lager ylle och sätter fast omsorgsfullt hantverkade accessoarer. Förutom att kläderna förstås är vackra och skickligt gjorda, och oftast kanske till och med passar bättre än dagens massproducerade kläder, så händer det något med människorna också.

Jag är likadan. Jag sträcker på mig lite, och axlarna faller nedåt och slappnar av. Medeltidskläder för mig är förknippat med härliga äventyr, mysiga semestrar och trevligt umgänge med vänner. Jag ler oftare. Det är så härligt att befinna sig i medeltiden och få äventyra lite! Och förutom att jag känner mig snygg, bär vackra kläder som sitter bra och har fina tillbehör så är kläderna så praktiska. Ullen värmer bra, linnesärken är sval och gör så du inte bränner dig, och hattarna fungerar utmärkt som solskydd.

Varför är det så långt till nästa medeltidsäsong?

Här är tre vackra medeltidsmänniskor från VÄVgillet i våras, iklädda 1500tal och vackra leenden. Bli inspirerad och längta till våren tillsammans med mig!

IMG_1951

 IMG_1935 IMG_1928

IMG_1941IMG_1932IMG_1945

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from HANDCRAFTED HISTORY

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading