HANDCRAFTED HISTORY

Vikingatida pärlor

Leave a comment

Åh, mitt härliga härliga nörderi i vikingadräkten! Ibland känner jag att jag inte har några gränser, och jag kan komma hem och pipa förtjust över några riktigt snygga prickar eller sträck som jag fått till på en av mina nya pärlor. H låtsas att han tycker det är (nästan) lika kul och hejjar på.

Just det här med pärltillverkningen är nog en av de häftigaste sakerna som hänt på hantverksfronten på ett par år, just eftersom jag trodde att det var ett sådant hantverk som jag aldrig skulle kunna lära mig (eller ens prova på). Det visade sig dock att en medlem i min medeltidsförening Gyllengran köpt hem utrustning, och hon hade godheten och tålamodet att lära mig hur man gjorde.

Pärlor är så härligt, och så oerhört svårt.

003

När jag skulle göra pärlor till min vikingadräkt letade jag mycket och länge efter original att inspireras av. Till min glädje finns det fler som tycker att pärlor is the shit, och jag hittade sådana här fina bilder/pärlkartor som någon tecknat:

994ee06691133db9be745fa4f70d069b

För dig som vill titta mer på vackra vikingatida pärlor från fynd, och snygga inspirationsbilder på återskapade smycken, har jag en pinterestmapp här: http://www.pinterest.com/mehloic/viking/

 

hallinge gotland

  parlgehang1

hallinge

Några snygga fynd, varav jag sett ett par av dem i verkligheten

Author: Linda at Handcrafted History

I am Linda, running the blog and business Handcrafted History and living in the middle of Sweden

What are Your thoughts? I would love to hear from You!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from HANDCRAFTED HISTORY

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading